17 czerwca 1992 roku u zbiegu ulic Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej w Warszawie otworzyliśmy pierwszą restaurację McDonald's w Polsce. Tak rozpoczęła się historia, którą nadal tworzymy. Aktualnie w Polsce działa już ponad 594 restauracji McDonald's a nasz zespół liczy ponad 35 tysięcy osób.
McDonald's to nie tylko burgery. Robimy wszystko, aby zapewniać naszym gościom delicious feel-good moments. Tworzymy niezapomniane chwile i sprawiamy, że czują się naprawdę dobrze.
Definiuje nas rozwój, wdrażanie nowoczesnych technologii i cyfrowych rozwiązań, dbanie o jakość, atmosferę i włączające środowisko pracy. Budujemy kulturę doceniania, każdego dnia dbamy o komfort i bezpieczeństwo naszych gości i pracowników.
Jak przetwarzamy dane kandydatów do pracy? https://mcdonalds.pl/ochrona-prywatnosci
Procedura zgłoszeń wewnętrznych sygnalistów: https://praca.mcdonalds.pl/zgloszenia-sygnalistow/
Food safety & Quality Assurance Consultant
Twój zakres obowiązków:
- Opracowywanie, monitorowanie i upraszczanie procesów Food Safety & Quality w restauracjach, benchmarkowanie najlepszych praktyk. Pełna odpowiedzialność za Digital Food Safety. Inicjowanie i rekomendowanie działań naprawczych oraz usprawniających, w celu zapewnienia najwyższych standardów bezpieczeństwa i jakości.
- Koordynacja procesów wycofań produktowych, w tym prowadzenie ćwiczeń symulacyjnych, zarządzanie komunikacją kryzysową oraz ocena skuteczności wdrożonych działań. Wsparcie operacyjne dla restauracji w sytuacjach krytycznych.
- Współpraca z zespołem NPD i Strategic Soiurcing przy wdrażaniu nowych produktów (LTO), odpowiedzialność za komunikację do restauracji oraz optymalizację procesów związanych z działaniami promocyjnymi.
- Zarządzanie incydentami i reklamacjami jakościowymi, prowadzenie analiz przyczyn źródłowych we współpracy z zespołem operacyjnym i dostawcami, wdrażanie działań korygujących.
- Odpowiedzialność za bezpieczeństwo chemii i opakowań ( współpraca z zespołem TMS)
- Wsparcie w realizacji projektów międzydziałowych dotyczących bezpieczeństwa żywności oraz jakości produktów, zapewnienie zgodności z globalnymi i lokalnymi standardami.
- Aktywne zaangażowanie w rozwój kultury Invisible FSQ, budowanie świadomości i odpowiedzialności za bezpieczeństwo oraz jakość wśród pracowników restauracji, inicjatywy employer brandingowe w obszarze jakości.
Nasze wymagania:
- Wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności, mikrobiologii, chemii, inżynierii żywności lub pokrewne.
- Minimum 3-5 lat doświadczenia w obszarze zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności, najlepiej w branży spożywczej lub gastronomicznej.
- Znajomość standardów i regulacji dotyczących bezpieczeństwa żywności (np. HACCP)
- Umiejętność analizy danych jakościowych i wyciągania wniosków w celu ciągłego doskonalenia procesów.
- Doświadczenie we współpracy z dostawcami, zakładami produkcyjnymi i zespołami operacyjnymi.
- Swobodna komunikacja w języku polskim oraz angielskim.
- Praktyczne doświadczenie w zarządzaniu incydentami jakościowymi, prowadzeniu analiz przyczyn źródłowych oraz wdrażaniu działań korygujących
- Proaktywność, samodzielność w działaniu i gotowość do pracy w dynamicznym środowisku.
To oferujemy:
- W McDonald's możesz się rozwijać i zdobywać nowe kompetencje. To obietnica, którą składamy naszym pracownikom. Z przyjemnością jej dotrzymujemy zapewniając naszym pracownikom różnorodne narzędzia rozwojowe. Chętnie wesprzemy także Twój rozwój zawodowy!
- Jeśli cenisz sobie możliwość wdrażania innowacji, McDonald's może być miejscem dla Ciebie! Chcemy zapewniać naszym pracownikom jak najlepsze doświadczenia, dlatego nieustannie weryfikujemy obecne i wdrażamy nowe rozwiązania.
- Zatrudnienie na podstawie o umowę o pracę.
- Pakiet benefitów pozapłacowych jak m.in. prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, dostęp do platformy kafeteryjnej.