Dla McDonald’s w Polsce
nasze zakłady produkują blisko
165
mln
sztuk bułek
rocznie
Rocznie wykorzystujemy
176
mln
McNUGGETSÓW...
i
20
mln
kg frytek!
W McDonald’s w Polsce
używamy ok.
1,3
mln kg
pomidorów
rocznie...
…a do zestawów Happy Meal®
rocznie wykorzystujemy
5,5
mln
sztuk jabłek

Z DOBRYM ZESPOŁEM
MOŻNA WIĘCEJ,

Dlatego dbamy o naszych pracowników. Zadbamy także o Ciebie!

Spędzamy razem dużo czasu i chcemy, żeby przyjście do pracy kojarzyło się z przyjemnością, a nie tylko obowiązkiem.

Rozumiemy, że mamy różne potrzeby, i staramy się dostosować do rozmaitych planów i sytuacji naszych pracowników.

Razem jesteśmy w stanie zrobić coś fajnego, czasami także po pracy!

98%

Kierowników
zaczynało pracę jako
pracownik restauracji

3 lata
i 1 dzień

trwa średni
staż pracy w McDONALD'S

18 lat

ma najmłodszy
manager restauracji

24 lata,
7 miesięcy i 8 dni

przepracował pracownik
z najdłuższym stażem

49 lat

Ma najstarszy
kierownik restauracji

15%

Pracowników mieści się
w przedziale wiekowym 36–46+

A to wszystko
jest możliwe
dzięki wam!

Życie restauracji toczy się szybko, czasami wręcz ekspresowo,

ale wierzymy, że razem damy radę!

Poznaj część naszego zespołu.

Może z kimś z nas będziesz pracować?

Zobacz, co o sobie mówią
pracownicy McDONALD’S!

Stałem się bardziej pewny siebie i charyzmatyczny.

Kiedy przeszedłem przez wszystkie stanowiska na kuchni i trafiłem na serwis, byłem wniebowzięty, bo uwielbiam pracę z ludźmi.

Zawsze byłem zaangażowany w to, co robię, a dodatkowo jestem osobą kontaktową, więc szybko dostałem awans. Co najbardziej lubię w Maku? To, że każdego dnia dowiaduję się czegoś nowego.

Poza tym poznałem tu wielu ludzi, z którymi spędzam czas nie tylko w restauracji. To normalne, że człowiek się przywiązuje, kiedy tyle się razem przebywa.

Przyjście do pracy to coś, co robię dla samej siebie.

Na początku pracowałam na wszystkich stanowiskach w kuchni i obsługiwałam gości. Szybko awansowałam na asystenta, a później na kierownika całej restauracji.

Nie wyobrażałam sobie, że można pogodzić pracę z wychowywaniem dziecka. Tymczasem macierzyństwo sprawiło, że jestem lepszym szefem, stałam się cierpliwsza i potrafię lepiej zarządzać czasem.

McDonald’s jest idealnym pracodawcą dla mam ze względu na dopasowany do potrzeb elastyczny grafik pracy.

Tutaj naprawdę widać, że wszyscy odnoszą się do siebie życzliwie.

Jeśli można tak po polsku powiedzieć, to w Maku wszyscy działamy tak, żeby każdy czuł się jak w swojej wodzie.

Jak ktoś czuje się nieswojo czy jest zagubiony, to zawsze ktoś podchodzi i tłumaczy, pomaga.

Dla mnie wielką wartością pracy w Maku jest to, że nigdy nie muszę rezygnować z zajęć na uczelni. Studia są dla mnie priorytetem i kierownik mojej restauracji rozumie to w stu procentach!

Mnie ta praca spadła z nieba.

Dobrze mi się pracuje z ludźmi, ale nieraz przychodzę do pracy i słyszę, jak ktoś młody mówi „ale mnie nogi bolą”, a ja pytam: „A co będzie potem, jak będziesz w moim wieku?”.

Ludzie doceniają, że się staram. Ja lubię, jak jest porządek, i goście też wolą jeść w czystym miejscu.

Wypłata zawsze jest na czas, można sobie zrobić przerwę. Z kierowniczkami bardzo dobrze żyję, jedna mi powiedziała, że jak ją przeniosą do innej restauracji, to bierze mnie ze sobą, bo nie wyobraża sobie pracy beze mnie.

Grafik można sobie dostosować, planować wyjazdy i spotkania rodzinne.

Lubię, jak coś się dzieje – potrzeba mi adrenaliny, bo jak nie ma gości, to czas wolniej płynie.

Jak się pracuje z młodymi? Ja sama czuję się przy nich młodo i wiem, że dla nich jestem koleżanką! Nawet jak mamy duży ruch, zawsze można pożartować. I kierownika mamy wspaniałego. Jest wyrozumiały i bardzo nam pomaga, zwłaszcza kiedy jest duży ruch.

Zawsze jest też czas na odpoczynek, jak pracujemy w weekendy, to wtedy mamy wolne dni w tygodniu.

  • Dominik
  • Magda
  • Natalia
  • Andrzej
  • Sławka