Zobacz, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
Kompetencje, które zdobędziesz w Maku:
Dla dociekliwych, pełna wersja raportu tutaj
Zobacz, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
W McDonald’s dowiesz się wszystkiego o pracy „na kuchni” oraz o obsłudze gości. Jeśli Ci się spodoba, możesz zacząć szkolić innych i nauczyć się zarządzania zespołem oraz całą restauracją!
Marzy Ci się kariera managera? Jeśli przejdziesz rekrutację, otrzymasz stanowisko „managera w szkoleniu” i zacznie się Twój proces nauki nowej funkcji. Gdy się skończy, dołączysz do grona kierowników restauracji!
Seria szkoleń wprowadzających na stanowiska pracy. Poznasz pracę na wszystkich stanowiskach restauracji – od pracy w kuchni, po obsługę gości. Szkolenie odbędzie się w Twojej restauracji.
Szkolenie wprowadzające do pełnienia roli Instruktora. Poznasz techniki wprowadzania pozostałych pracowników na ich stanowiska pracy i wdrażania ich w nowe funkcje. Szkolenie odbędzie się w Twojej restauracji.
Dbamy o Twój rozwój, dlatego dajemy Ci możliwość wyszkolenia się. Jeśli się zdecydujesz, wtedy nad Twoimi szkoleniami będzie czuwał zespół specjalistów, który pracuje razem z Tobą w Twojej restauracji.
Kurs dla managerów przygotowujący do prowadzenia zmiany. Główne obszary szkolenia: komunikacja, motywacja, zarządzanie zespołem. Przeprowadzą je wewnętrzni trenerzy McDonald’s Polska.
Kurs dla Asystentów przygotowujący do roli zastępcy Kierownika Restauracji. Główne obszary szkolenia: zarządzanie kosztami, zarządzanie czasem, proces zatrudniania, przewodzenie zespołom. Prowadzą je wewnętrzni trenerzy McDonald’s Polska.
Kurs dla Kierowników Restauracji przygotowujący do prowadzenia restauracji. Główne obszary szkolenia: jak być liderem, planowanie, wizerunek marki, odpowiedzialność społeczna. Prowadzą je wewnętrzni trenerzy McDonald’s Polska.
Kurs dla doświadczonych Kierowników Restauracji. Główne obszary szkolenia: zarządzanie danymi, budowa lokalnego środowiska handlowego, świadome budowanie i reprezentowanie marki. Organizowany przez Europejskie Centrum Szkoleniowe McDonald’s w Monachium.
Kursy te stanowią teoretyczne rozwinięcie i pogłębienie wiedzy zdobytej w restauracji. Część szkoleń prowadzi McDonald’s Polska, a jedna sesja szkoleniowa odbywa się na Uniwersytecie Hamburgera w Monachium.
Studiujący managerowie mogą ubiegać się o stypendium. Warunkiem są dobre wyniki w pracy. Dla tych, którym idzie szczególnie dobrze i którzy dodatkowo chcą pogłębiać wiedzę z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności, przygotowaliśmy program podyplomowych studiów na SGGW. Wszystkie szkolenia odbywają się na nasz koszt.
Witamy w McDonald's! Wiemy, że początki bywają trudne… ale nie u nas. Nauczymy Cię wszystkiego i damy Ci szansę sprawdzenia się na różnych stanowiskach w restauracji. Dzięki temu na pewno znajdziesz obszar, w którym się odnajdziesz, a przy okazji poznasz tajemnice smaków naszych produktów.
Nasza kuchnia i obszary obsługi gości nie mają już przed Tobą tajemnic! Umiesz też przekazywać wiedzę innym, więc awansujesz po raz pierwszy. Teraz Twoim zadaniem jest wdrażanie nowych pracowników i nauczenie ich, jak radzić sobie na poszczególnych stanowiskach w kuchni, na kasie i serwisie oraz sali.
Potrafisz już pracować we wszystkich obszarach restauracji, a także uczyć innych? Świetnie, pora na kolejny krok. Zostajesz młodszym managerem – to Twój czas na naukę zarządzania zespołem pracowników i prowadzenia zmiany. Masz nowe obowiązki i zamieniasz polówkę na koszulę.
Teraz to Ty rządzisz na zmianie! Układasz pracę ekipy, zarządzasz zadaniami, wspierasz członków zespołu w wykonywaniu ich obowiązków. To od Ciebie zależy, czy zmiana przebiega sprawnie, a goście wychodzą z restauracji zadowoleni. Dalej rozwijasz umiejętności komunikacji i motywowania.
Na stanowisku managera poszło Ci świetnie, więc znów awansujesz. Zostajesz asystentem kierownika i od teraz odpowiadasz nie tylko za pozostałych członków zespołu. Poznajesz też szczegóły prowadzenia restauracji, takie jak polityka personalna, dostawy czy budżet. Niektóre z nich były dla Ciebie do tej zagadką? To nic, damy Ci pełne wsparcie i wszystkiego nauczymy.
Nabierasz doświadczenia w pracy managera i stajesz się liderem z prawdziwego zdarzenia. Doskonalisz umiejętności pozwalające prowadzić restaurację, odpowiadasz za wizerunek marki, zgłębiasz tajniki odpowiedzialności społecznej. Teraz jesteś zaledwie o krok od samodzielnego prowadzenia restauracji!
Brawo, stajesz się najważniejszą osobą w restauracji! Na tym etapie polegają na Tobie wszyscy pracownicy – ich problemy to kolejne wyzwania także dla Ciebie. Odpowiadasz też za analizę danych i efektywne zarządzanie funkcjonowaniem całości restauracji, w tym zapasami i sprzedażą. Jednym zdaniem krok po kroku budujesz własne środowisko handlowe. No i teraz to Ty mówisz nowym pracownikom „Witamy w McDonald’s!”.
Dwa razy w roku odbywasz ze swoim przełożonym rozmowę, podczas której omawiana jest Twoja dotychczasowa praca. Wynikiem takiej rozmowy może być awans przydzielany wg następujących kryteriów:
Twoją pensję określa stawka godzinowa, ale za wzorowe wykonywanie obowiązków przewidujemy też dodatki do wynagrodzenia.
Wiemy, że każdy ma swoje zobowiązania, więc pensję wypłacamy zawsze bez opóźnień!
Opłacamy też wszystkie wymagane składki, więc pracując z nami, zbierasz kapitał na przyszłość.